contactgegevens Trinamis training en advies

Persoonlijke ontwikkeling en effectiviteit

Training Mindfulness: Aandacht als onuitputtelijke kracht

Vanuit helderheid, overzicht en rust ook in lastige situaties effectieve keuzes maken en zelfverzekerd handelen. Dat is wat Mindfulness je brengt. Door Mindfulness te beoefenen versterk je het vermogen om met je volle aandacht aanwezig en opmerkzaam te zijn in het hier en nu, bij de dingen die je doet en die je ervaart. Het vergroot je waarnemingsvermogen en opmerkzaamheid zodat je duidelijker zicht krijgt op wat er speelt. Ook geeft het zicht op waar je je vaak onderbewust door laat leiden. Het resultaat is dat je bewuster en adequater kunt handelen, ook als het lastig wordt!


Training (Samen)Werken: vanuit je Kernkwaliteiten en kernkwadrant

Afstemming en samenwerking worden steeds belangrijker in organisaties. Niet alleen bepalen zij in grote mate het werkplezier maar ze zijn ook essentieel om op een efficiënte manier tot een goed resultaat te komen. Iedereen heeft bepaalde onderscheidende kwaliteiten die hem of haar succesvol maken. Scherp inzicht in eigen en andermans kernkwaliteiten geeft een duidelijk beeld van ieders kracht in het samen werken. Vanuit deze kwaliteiten krijg je echter ook je valkuil, je uitdaging en je allergie ‘cadeau’. Dit samenhangend geheel, ook wel kernkwadrant genoemd, maakt de dynamiek van de samenwerking inzichtelijk en tastbaar. Het geeft concreet antwoord op de vragen ‘waarom gaat het goed?’, ‘waardoor gaat het fout?’ en ‘hoe kan ik praktisch tot betere samenwerking en synergie komen?’.
Zeker waar het gaat om nieuwe teams en veranderende samenwerkingsverbanden brengt het kernkwadrant inzicht, begrip en praktische handvatten om vanuit een solide basis het maximale uit de samenwerking te halen.

Training Effectief aan het werk met de RET

Gedachten, overtuigingen en denkpatronen bepalen in belangrijke mate je handelen en acties en daarmee ook je effectiviteit. Ook blijkt deze ‘software’ van grote invloed te zijn op je gevoelens. Zo kunnen bepaalde gedachtepatronen i.p.v. helpend juist zeer belemmerend werken. Ze houden je tegen de dingen te doen die je wilt doen. Wil je efficiënter worden en met meer plezier en rust in je werk staan dan is het vaak niet voldoende om alleen aan je vaardigheden te werken. Je zult ook je overtuigingen en gedachten patronen onder de loep moeten nemen.
Met de RET (Rationeel Effectiviteits Training) heb je een praktische aanpak en gefundeerde methodiek in handen om je vaak onderbewuste denkpatronen helder te krijgen en waar jij dit wilt te veranderen zodat zij in dienste staan van jou en niet andersom.

Training Creatief! Vergroten van creatief vermogen en innovatie kracht

Sneller op ideeën komen, een creatieve aanpak verzinnen, verfrissend vernieuwen. Het lijkt voorbehouden aan die enkelen die het van nature hebben. Maar er is goed nieuws! Eigenlijk is creativiteit helemaal niet zo moeilijk, als je er maar creatief mee omgaat :-).
Er zijn veel wegen die leiden tot vernieuwing, innovatie en creativiteit. Door eenvoudige technieken en uitdagende oefeningen vergroot je jouw associatief vermogen, leer je net even verder door te denken en lukt het je om jouw verbeeldingskracht verder te ontwikkelen en creatief in te zetten om tot verrassende resultaten te komen. Maar misschien wel het mooiste is dat het ook verschrikkelijk leuk is om te doen.

Training Time Management

De tijd zelf is niet te managen. Wel de manier waarop we omgaan met onze tijd. Dat is waar Time Management over gaat. De dingen goed doen èn de goede dingen doen! Bovendien op een manier die bij jou past.
Het ‘technische’ Time management geeft je duidelijk inzicht in je werktaken en verantwoordelijkheden. Het maakt werkprocessen helder. Daarbij helpt het je bij het opzetten van een overzichtelijk werk- en werkplekorganisatie, waaronder ‘Clean Desk’. Vanuit overzicht en rust krijg je grip op processen en lukt het met de aangereikte tools en tips om prioriteiten te stellen, realistischere planningen te maken en maximale resultaten te boeken. Maar je komt er niet alleen met techniek.
Met het ‘persoonlijke’ time management leer je om te gaan met druk en stress. Je krijgt inzicht in wat jij belangrijk vindt in je werk en wat jij nodig hebt om je werk effectief en met plezier te doen vanuit zelfverantwoordelijkheid. Omgaan met energievreters en het uitbuiten van energie gevers is belangrijk. Door op een prettige en duidelijk manier grenzen aan te geven, werkrelaties te beïnvloeden en productieve afspraken te maken kom je sneller tot een beter resultaat.


winterbos
je kunt meer worden dan jezelf