contactgegevens Trinamis training en advies

Effectief communiceren met invloed en impact

Als u op een krachtige, creatieve, overtuigende en vooral ook respectvolle manier het gesprek met de ander aan wilt gaan. Of dat nu is in een project of (interne) samenwerking, een presentatie of adviesgesprek of een verkoop of onderhandelingssituatie.
U ontwikkelt een aanpak die bij u past en de flexibiliteit om aan te sluiten bij dat wat op het moment nodig is, voor de situatie, voor de ander en voor uzelf.

Training Beter beïnvloeden én minder beïnvloed worden

Er is nauwelijks een situatie te noemen waarbij beinvloeden geen rol speelt. Het gebeurt dagelijks maar vaak staan we er het minste bij stil. Daarom is het juist goed om daar actief mee aan de slag te gaan. Aan de ene kant door het aanscherpen van essentiele vaardigheden en een structuur die beïnvloeden inzichtelijk, tastbaar en makkelijk toe te passen maakt. Aan de andere kant om helder inzicht te krijgen in waar je zelf door beïnvloed wordt en hoe dat in zijn werk gaat. Je leert daarmee niet alleen jezelf beter kennen en maakt je weerbaar ten opzichte van de invloed van anderen. Het helpt je ook om van daaruit grip te krijgen op de manier waarom de interactie tussen mensen verloopt en hoe van daaruit het resultaat ontstaat.

Training Slim onderhandelen

Of het nu gaat om grote contracten, een nieuwe baan, betere voorwaarden of kleine huishoudelijke taken, steeds zijn we aan het onderhandelen. En naarmate de middelen, de tijd of het geld krapper worden is het nog belangrijker om goed te onderhandelen. Niet alleen om de beste deal te maken maar ook om de relatie met de ander of de andere partij in stand te houden. Het liefst nog te verbeteren ondanks of misschien wel dankzij de onderhandeling.
De Harvard methode aangevuld met de perspectieven van Mastenbroek en Thomas & Killman geven een duidelijk inzicht in waar het in onderhandelen om gaat en wat je daarin moet doen om het maximale resultaat eruit te halen.

Training Perfect presenteren: Aandacht en impact

"Er is geen recept voor een perfecte presentatie". Toch is het mogelijk om een perfecte presentatie te geven want het recept voor een perfecte presentatie dat ben jij als spreker zelf.
Als iemand ‘er echt staat’ en vanuit zichzelf met overtuiging en zichtbaar plezier en enthousiasme de verbinding weet te leggen tussen zichzelf, de mensen in het publiek en het onderwerp dan doen de woorden en techniek er nauwelijks meer toe. Natuurlijk, een duidelijke opzet, goede structuur en een zekere beheersing van de techniek zijn zeer behulpzaam maar de echte impact komt uit jezelf. Naast de noodzakelijk techniek en structuur ligt het aandachtspunt binnen deze training op jezelf in contact met de mensen in je publiek. Je ontdekt de kracht van aandacht geven en de betekenis van aandacht ontvangen. Daarnaast oefen je in het omgaan met aandacht en echt in de belangstelling te staan. Je leert je eigen verbeelding in te zetten en tot de verbeelding van anderen te spreken. Je vergroot de impact van je presentaties en misschien dat je het zelf nog leuk(er) gaat vinden ook!

Training Moeiteloos verkopen met plezier

Verkopen is een vak. Maar gelukkig een vak dat goed te leren is, zelfs als het niet tot je kerntaken behoort of op voorhand jou ‘ding’ is. Veel mensen vanuit een technische of wetenschappelijke achtergrond krijgen er steeds meer verkoop gerichte taken bij. Als projectmanager, adviseur of consultant wordt het steeds belangrijker om je bedrijf goed te vertegenwoordigen bij de klant en daar waar mogelijk commerciële kansen te creëren en te benutten.
Met ‘Moeiteloos verkopen met plezier’ ontwikkel je jouw commerciële vaardigheden. Je leert op een prettige manier gesprekken met klanten aan te gaan en behoeftes helder te krijgen. Van daaruit biedt je passende oplossingen en kun je effectief omgaan met bezwaren en mogelijke weerstand. Daarnaast geeft het je concrete handvatten om met eigen twijfel, belemmerende spanning of ‘weerstand’ tegen verkopen om te gaan zodat je slagvaardig en met plezier het gesprek met je klant in kunt gaan.

Training Effectief Accountmanagement

Als Accountmanager ben je de spin in het web. Je bent de verbindende schakel tussen de klant en jouw eigen organisatie. Je werk kenmerkt zich door ondernemerschap en zelfstandigheid. Tegelijkertijd ben je je bewust dat je nauw moet samenwerken. Met de andere leden van het accountteam en de ondersteunende afdelingen maar ook met de verschillende geledingen en ‘decision makers’ in de klantorganisatie.
In deze stevige training werk je gericht aan je eigen professionalisering. Een adequaat accountplan met heldere doelen en een concrete strategie geeft een belangrijke basis. Klantbenadering, saleproces en verkoopgesprek worden verdiept en aangescherpt. Je krijgt inzicht in de dynamiek in samenwerking en leert verschillende strategieën van beïnvloeding om zowel op de korte termijn als de lange termijn succesvol te zijn. Waar het om gaat is om niet alleen een goede verkoper te zijn maar om een echte Partner in Business te worden.

Training Adviseren met resultaat

Bij adviseren gaat het er niet alleen om een goed advies te geven maar vooral ook om dit advies vervolgens geaccepteerd te krijgen. Naast een goede achtergrond en inhoud bepaalt jou aanpak en de manier waarop je met verschillende vragen en verschillende klanten omgaat voor een belangrijk deel het uiteindelijke resultaat.
Dit vraagt veel van de adviseur en je moet dan ook ‘van vele markten thuis zijn’.
Waar sta ik als adviseur? Wat moet ik ontwikkelen? En hoe kan ik dat op een concrete en praktische manier doen? Dit zijn de vragen waarmee we aan de slag gaan. In het speelveld tussen adviseur, adviesvrager en de adviesvraag leer je het adviesproces van opdracht en analyse tot implementatie efficiënt te sturen. Door verschillende adviesstijlen te gebruiken kun je goed aansluiten bij de opdrachtgever en lukt het je om in korte tijd een vertrouwensrelatie op te bouwen. En ook als er weerstand is bij de opdrachtgever of andere betrokkenen weet je hier op een adequate manier mee om te gaan.

terug naar overzicht trainingen >


bloesem aan de kersenboom
denk als een wijs man