contactgegevens Trinamis training en advies

Aanpak

"De aanpak is geen doel op zich. Soms is het doel wel aanpakken"

Mijn aanpak kenmerkt zich doordat deze praktisch, actief en vanuit gezamenlijke verantwoordelijkheid is. Creatief en flexibel zijn daarbij echter belangrijke toevoegingen.

Net als een mooie reis is coaching gebaat bij een helder doel, een concrete vraag, een duidelijke opzet, goede afspraken en een stapsgewijze invulling.
Als je namelijk niet weet waar je heen wilt dan kun je wel eens heel ergens anders uitkomen en dat is niet altijd even handig.

Maar coaching is een reis en geen transport! Transport is als haasten naar je vakantie bestemming om daar rust te vinden. Dat terwijl "de weg naar meer genieten, het meer genieten van de weg is".
Het is duidelijk dat als je onderweg niet de tijd neemt om eens om je heen te kijken of even uit te stappen je heel veel nog onbekende mooie plekken en dieper lagen mist en misschien voorbij gaat aan waar het werkelijk om gaat. Ik zie de coaching dan ook als een samen optrekken om dichter bij je doel, je wens, je verlangen te komen. Flexibiliteit in aanpak en creativiteit bij het aangaan van hobbels en uitdagingen op de reis zijn dan ook essentieel.

Zo kan het bijvoorbeeld heel behulpzaam zijn om de oorsprong van je probleem of vraag te onderzoeken. Voor een effectieve oplossing is het echter lang niet altijd nodig om deze waarom- en waardoor-vraag te beantwoorden of misschien wil je zelf die kant helemaal niet op. Het is dan prettiger om je eenvoudig te richten op wat je wel wilt en hoe je een weg vindt om het vanaf nu anders te gaan doen én dat ook vol te houden.

Methodes

Goede gesprekken: verdomd goed luisteren en oprecht en speels confronteren. (Leren mag ook leuk zijn en relativeren kan soms aardig helpen)

Waar nodig gebruik ik verschillende effectieve methodieken die ondersteunend kunnen zijn binnen de coaching zoals onder andere:

  1. RET (rationele effectiviteitstraining)
  2. Kernkwaliteiten en kernkwadranten analyse
  3. Roos van Leary
  4. Belbin
  5. Biografisch onderzoek
  6. Mindfulness en Mindfulness exposure
  7. Reading
bergweg
de weg naar meer genieten is meer genieten van de weg